Zoeken in deze blog

maandag 5 november 2012

Regards européens

Wat er in Frankrijk aan literairs plaatsvindt, wordt in Nederland zelden genoemd. Dat geldt nog in grotere mate voor wat er gebeurt op het gebied van jeugdliteratuur en jeugdbibliotheekwerk, wat vermoedelijk mede veroorzaakt wordt door de povere beheersing van Frans door jonge landgenoten.
En daarom vermeld ik hier dan maar dat er op 15 november in Villeurbanne (17–21 boulevard du 11 Novembre 1918) een studiedag plaatsvindt getiteld 'Enfants et jeunes en bibliothèque: regards européens', met een lijst sprekers uit Frankrijk (uiteraard; en nogal veel...), Denemarken, Groot-Brittannië, Italië, Kroatië - en Nederland! Te weten Miranda Corbiere, medewerker van de bibliotheek te Hoorn.
De studiedag wordt georganiseerd door de Bibliothèque Nationale de France (Centre national de la littérature pour la jeunesse - La Joie par les livres) et l’École nationale supérieure des sciences de l’information et des bibliothèques (ENSSIB). Zie hier of hier voor het programma.
Villeurbanne is een voorstad van Lyon.

Abonnees van Leesgoed, zie hier voor een verslag van een eerdere Europese studiedag. Die leverde ook nog een boek op: Rencontres Européennes de la littérature pour la jeunesse, ISBN 978 2 35494 020 1.

1 opmerking:

  1. Ik ben zeer vereerd dat ik een lezing mag geven over kinderparticipatie in de architectuur en vormgeving van de bibliotheken. Ik hoop ze in 30 minuten helemaal enthousiast te maken!

    BeantwoordenVerwijderen