Zoeken in deze blog

donderdag 26 januari 2023

Een boek voor jou

Najaar 2023 verschijnt een nieuwe editie van de bloemlezing Een boek voor jou. Deze keer in zes verschillende talen: Arabisch, Farsi, Turks, Tigrinya, Koerdisch en Somalisch. De eerste uitgave verscheen in 2017. Toen werden 5.000 exemplaren verspreid in asielzoekerscentra in het hele land. De bundel werd speciaal samengesteld voor vluchtelingenkinderen tussen de 4 en 12 jaar, vertaald in het Arabisch en cadeau gedaan aan alle Arabisch sprekende kinderen die als vluchteling pas in Nederland waren aangekomen, vooral uit Syrië,
 


Opnieuw is Marit Törnqvist de initiatiefnemer, nu samen met Marloes Robijn.
Ook deze bloemlezing zal bestaan uit verhalen, gedichten en tekeningen van Nederlandse auteurs en illustratoren. Het wordt een boek van ruim 100 pagina’s in hardcover en groot formaat, uitgegeven door Querido.
Een boek voor jou is bedoeld als welkomstgeschenk voor kinderen in asielzoekerscentra. Vanwege de grote vraag komt er daarnaast een handelseditie in bovenstaande zes talen, en bovendien een oplage in het Nederlands voor mensen die werken met nieuwkomers.
De oplage van de handelsedities hangt af van de belangstelling voor de boeken. Dat waren de samenstellers in januari 2023 aan het inventariseren. Ik citeer uit het een bericht dat langskwam op biebtobieb:

Werk je voor een organisatie, stichting, (taal)school, bibliotheek, boekwinkel of andere instantie die interesse heeft om meerdere exemplaren in te kopen? Stuur een mail naar ibby.secretariaat@gmail.com, dan zetten we je op de mailinglijst. Uitgeverij Querido stuurt dan binnenkort een mail met meer informatie over de prijs en inhoud, waarna voorlopige bestellingen kunnen worden gedaan.

Waarvan akte. Het is een sympathieke actie en het zal vast een mooi boek worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten