Zoeken in deze blog

dinsdag 15 april 2014

Meneer heeft weer eens een boek gelezen


staat in het wolkje boven de linker egel in de tekening van Floor Rieder op de voorkant van Lezen 2014-1. Het kijkje in haar atelier was voor mij de verrassing van dit nummer, ik kende haar werk nog niet. Het is onder meer te bewonderen in Het raadsel van alles wat leeft van Jan Paul Schutte. Lezers van het Amsterdamse dagblad Het Parool moeten naar kennen van de reeks getekende interviews, begrijp ik.
Er zal daar ongetwijfeld geen witte zweem doorheen lopen, zoals hier - tijd voor een nieuw scanapparaat?
Lezen 2014-1 biedt, zoals gebruikelijk, artikelen en nieuws voor wie zich bezighoudt het bevorderen dat medemensen van alle leeftijden aan het lezen blijven. Hoewel het, en dat is ook gebruikelijk, soms meer weg heeft van een literair tijdschrift: er staat meer in over boeken, auteurs en illustratoren dan over leesbevorderingsprojecten.
Soms is zo'n bijdrage zeer informatief, zoals die van Annemarie Terhell over Floor Rieder of Pieter Steinz over reisboeken, soms wat magertjes, zoals het mini-interview van Pjotr van Lenteren met Rob Ruggenberg, auteur en een van de sprekers op aanstaande Lezen Centraal. Overigens een mini-interviewtje dat het in een publicatie voor kinderen wel goed zou doen.

Lezen is gratis voor leesbevorderaars en verschijnt vier keer per jaar. Het wordt uitgegeven door Stichting Lezen, die geheel bekostigd wordt door onze regering.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten