Zoeken in deze blog

zondag 6 april 2014

Uitbundig hijgen van tomatensteeltjes

Wat nu, ga ik porno?

Nee, daarvoor zijn andere websites. Geen mens, maar een soort wijn 'hijgt juist weer uitbundig van tomatensteeltjes, buxus en bessen'. Aldus Onno Kleyn in de bijlage van de Volkskrant 5-4-2014.
Dat spant voorlopig de kroon. Er hebben me al heel wat wijnrecensies gepasseerd en doorgaans besteed ik er geen aandacht aan. Wat mij betreft verkoopt de supermarkt om de hoek goed drinkbare wijn, vaak voor minder dan 5 euro per fles. Soms is het zelfs omfietswijn.
Maar er zijn vast nog lekkerder wijnen, dat wil ik graag geloven (en drinken). 'Bescheiden geurend, knisperend droog en koel als de oceaan waarnaast hij wordt gemaakt'. 'Stoer en herenboerig goed', 'geurig en peredruppig' of 'klaterend fris'.
Of, en nu verlaat ik genoemd krantestukje en citeer ik van Onno Kleyn's website, 'paars glanzend in het glas, jong fruitig met kers en zwarte peper, trekt een aangenaam remspoortje tannine achter de tong'. 'Een bloemig aroma met sliertjes peer en anijs.' 'Kletsend fris' (hoe zou de smaak verschillen van klaterend fris?), met 'schuiten vol fruit', en die 'dobberen je mond in bij de eerste slok, sappige bieten, kersen, aardbeien en pruimen'.

Waar zou-ie dat geleerd hebben? Misschien wel op een cursus, zoals die van de Academie Culinair Schrijven, want die noemt hij en de website is niet toevallig in dezelfde stijl als die van hemzelf. Het zou me niet verbazen als hij er les gaf.

Hoe dan ook, het leest lekker, met dubbele betekenis.
Ik ga maar eens een glas wijn inschenken.
Proost.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten