Zoeken in deze blog

maandag 30 januari 2012

Onderwijsmuseum blijft

Op 13 december jl. schreef ik (o.a.) over het Onderwijsmuseum, bewaarder van onder meer vele leesplankjes en oude leesmethodes. Het bericht ging over de merkwaardige website Onderwijserfgoed, maar ook meldde ik dat het Onderwijsmuseum mogelijk zou moeten sluiten.
Vandaag ontving ik een opgewekte bericht van het museum:
'Wellicht heeft u het al via de media vernomen of op onze website gelezen: het Nationaal Onderwijsmuseum is gered en gaat verhuizen!
Nadat wij eind 2010 alarm sloegen omdat de gemeente Rotterdam besloot onze subsidie in te trekken waardoor het voortbestaan van het museum in gevaar dreigde te komen, tekenden ruim 5500 personen de petitie tot behoud van het museum. Wij ontvingen vele hartverwarmende blijken van steun.
Toen bleek dat het museum per 1 juli aanstaande ook de huidige locatie moest verlaten, zijn we op zoek gegaan naar een andere plek waar onze bijzondere collectie tentoongesteld kan worden.
Een prachtig alternatief werd gevonden in gebouw De Holland in Dordrecht.
De gemeente Dordrecht en het Nationaal Onderwijsmuseum zijn in gesprek om een gezamenlijk plan uit te werken en voor te leggen aan de gemeenteraad.
De komende tijd krijgen wij het druk met de verhuizing naar de tijdelijke huisvesting aan de Nieuwe Haven 26 in Dordrecht. 
Namens medewerkers, directie en Raad van Toezicht dank ik u hartelijk voor uw steun de afgelopen tijd!'

Waarvan akte.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten