Zoeken in deze blog

vrijdag 8 juli 2011

IRA in OrlandoNee, dit gaat niet over een actie van de Irish Republican Army maar over de International Reading Association, die vereniging die zich zeer inspant voor de verbetering van het lees- en literatuuronderwijs en die 8-11 mei 2011 congresseerde in Orlando, Florida, VS. Hier het programma, het kost wat tijd voor het op het scherm staat. Ik heb op 4 januari 2011 over de IRA geschreven, zie hier.


Photo: An elderly man sits with children in a classroom.

Het nieuwsbulletin van de IRA, Reading Today, aflevering 28/7 ofwel juni-juli 2011, is vrijwel geheel gevuld met verslagen. Die bevestigen wat ik schreef: 'De International Reading Association is [...] op en top Amerikaans,' maar ontplooit niettemin veel internationale initiatieven.
Het opmerkelijkste initiatief, genoemd in dit nummer, is dat zij zich samen met diverse partners, waaronder Rotary International en National Geographic (zie de trailer van hun film The First Grader, regisseur Justin Chadwick), met het leesonderwijs in de kersverse staat Zuid-Soedan gaan bemoeien. Eerste actie: drie docenten van Central Washington University hielpen 14 Zuid-Soedanese leraren hun vaardigheden te verbeteren, in een oefenprogramma van elf dagen. Meer info hierover bij de drie docenten, Judy en Phil Backlund en Janet Finke.
Het zou me niet verwonderen als hier enige zendingsdrang bij speelde.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten