Zoeken in deze blog

donderdag 17 februari 2011

Van Boekstart tot Boekenweek

Stichting Lezen (NL) organiseerde het afgelopen decennium jaarlijks Lezen Centraal, een studiedag voor wie zich met leesbevordering en jeugd bezighoudt. Tot dit jaar koos men telkens een andere doelgroep uit de jeugd: basisonderwijs, vmbo, of juist de jongsten. Er waren meestal een of twee centrale lezingen, en meerdere workshops. Op Leesgoed zijn voor abonnees diverse verslagen te vinden. Hier dat van 2010.
Dit jaar, op 22 maart, pakt men het anders aan: ' Het congres richt zich op professionals die werken met kinderen van 0 - 18 jaar. ' Van die professionals verwacht men dat ze € 135,- betalen voor de presentatie van Leesplan, een inleidende lezing door Suzanne Mol over de vraag 'Word je intelligenter van lezen?' (zie ook hier), vijf 7 minuten durende diapresentaties en één workshop (keuze uit 4), zie het programma.
Dat lijkt mij duur, dus gewaagd.
Wie erin slaagt dat bedrag gedeclareerd te krijgen bij zijn of haar werkgever (wat voor de meeste professionals geldt), zal zich geen zorgen maken, maar wie het zelf moet betalen, zoals ik, zal zeker nog eens overwegen of het de moeite waard is.
Áls ik ga, volgt hier een verslag.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten