Levi van Eijk, veertien jaar, zanger in de schoolband Public Bitch, wordt verliefd op de oudere Lola, het mooiste meisje van school, dat ook nog goed blijkt te kunnen zingen. Hij maakt het daarvoor uit van zangeres Nicole, krijgt het moeilijk, mede doordat zijn echte vader ook ineens opduikt, wordt wegens kribbig gedrag uit de band gezet, maar alles komt weer goed en het verhaal eindigt beloftevol voor Levi en Lola.
Levi, Lola en de liefde is een feelgood-liefdesverhaal van Wilma Geldof, in vlot leesbare stijl verteld door een anonieme, onpersoonlijke verteller. Past geheel in het overige werk voor 12+ van deze auteur, met titels als Bitch!, Vlinder en Heej sgatje.
‘Alles was geweldig. De muziek was meeslepend. Opwindend. Samen zongen ze:
Yeah, the heat is on!
De muziek spetterde. Bij het einde was iedereen opgezweept.’
De ‘muziek was meeslepend’, en wellicht bezorgt dit verhaal tieners enkele spannende en warme momenten, vooral als ze denken aan hun eigen verliefdheidssores en het gedoe met en tussen vriendinnen. De hormonen gieren door het verhaal, wil ik maar zeggen. En als je daarvoor gevoelig bent, laat dit verhaal zich heerlijk lezen.
De verteller is onpersoonlijk en laat de lezer vooral met vlotte korte zinnetjes in o.t.t. uitgebreid delen in de gevoelens en gedachten van Levi. Die zijn heel geloofwaardig. Hij moet een pijnlijke keuze maken tussen Nicole en Lola, krijgt te maken met een weerbarstig lid van de band (Boon), een schoolbandbegeleider met een bord voor zijn kop (Tjeerd), met een biologische vader (Simon) die uit het niets opduikt en ook zijn zwakke kanten blijkt te hebben en het is allemaal even heel lastig, maar het komt gelukkig weer in orde, blijkt uit het op een na laatste hoofdstuk (waarin het goed komt met Lola) en het laatste hoofdstuk (‘Een jaar later’, met de band).
Mocht je als lezer wat meer diepgang verwachten, iets over pijnlijker dilemma’s dan welk meisje te kiezen, of iets poëtisch, iets dat toont wat je met taal allemaal kan doen, dan kom je met dit verhaal bedrogen uit, maar het is wel een overtuigend verhaal over de stormen die er in het hoofd van een veertienjarige jongen zouden kunnen woeden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten