Zoeken in deze blog

donderdag 26 november 2020

Literatuurgeschiedenis org in plaats van nl

Persbericht van de 40-jarige Taalunie: 

De educatieve website literatuurgeschiedenis.org (voorheen literatuurgeschiedenis.nl) is aangepast en in een modern jasje gestoken. In de nieuwe vorm sluit literatuurgeschiedenis.org beter aan bij de behoeften van leraren Nederlands die lesgeven over literatuurgeschiedenis op de middelbare school.

Einde persbericht. Wie er heeft vastgesteld dat de site 'beter aansluit' bij 'de behoeften van leraren Nederlands' kon ik  niet vinden. De site is toegankelijk en informatief genoeg, lijkt me.

Over het jubileum ook nog:

De 40-jarige Taalunie trakteert alle Nederlandstaligen in de wereld op 10 online lunchlezingen over het Nederlands van een half uur. De webinars vinden plaats op dinsdag, woensdag en donderdag van de eerste drie weken van december en duren steeds een half uur; ze worden uitgezonden via YouTube (de link volgt).

De sprekers zijn neerlandici die verbonden zijn aan universiteiten binnen en buiten het taalgebied en die elk iets over hun eigen onderzoek en expertise zullen komen vertellen voor een breder publiek. Hiermee wil de Taalunie de neerlandistiek in haar volle breedte in de schijnwerpers stellen als boeiende en bloeiende wereldwijde wetenschappelijke discipline die onze volle aandacht verdient.

Welke sprekers, dat werd niet vermeld.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten