Zoeken in deze blog

Bespreking in zicht (of niet)

De volgende boeken, hier op alfabetische volgorde, liggen te wachten op bespreking. Een enkele keer komt het er niet van, vaak omdat ik geen zin heb om een boek af te kraken of het niet de moeite waard vind om onder de aandacht te brengen. En soms doordat het al zo lang ligt te wachten...
 
Borms, Aernout. Centsprenten, massaproduct tussen heiligenprent en stripverhaal. Ligt al enkele jaren op bespreking te wachten. Komt vast nog eens. Overigens ontving Borms eind 2021 de Hiëronymus van Alpen Prijs.

Dis, Adriaan van. Ik kom terug. Verdient bespreking. Maar of-ie er ooit komt...

Fan Brothers, The. De tuinman van de nacht. Eind augustus 2017 ontv., wegens Verborgen talenten (aanvulling website). Ga ik ook voor dit blog bespreken. Eh, die aantekening dateert uit 2017, hoogste tijd...
 
Geest, Simon van der. Per ongelukt! CPNB. Begin oktober ontv. Niet zo'n heel bijzonder verhaal, maar misschien daarom toch een bespreking. 't Is wél het kinderboekenweekgeschenk 2015...
 
Heel de wereld wordt wakker, het beste van de moderne kinderpoëzie in 333 gedichten. Samenstelling Jaap Robben. Jan. 2023 ontv. 

Houben, Annemieke. Vieze liedjes uit de 17e en 18e eeuw. Ligt al heel lang op bespreking te wachten.
 
Hout, Mies van. Daar buiten loopt een schaap en Op een grote paddenstoel. Jan. 2023 ontv.
Jensen, Stine. Filotective. Nov. 2021 ontv.

Kapelle, Jeroen. Zwart; Sambo, Tien kleine negertjes, PijpjeDrop, Pompernikkel en anderen; het beeld van de zwarte mens in de Nederlandse illustratiekunst 1880-1980. Ligt al heel lang op bespreking te wachten.
 
Kleinhout, Bas. Leila het lieveheersbeestje. Mei 2022 ontv. Lief prentenboek, maar te onbeduidend om te bespreken.
 
Koeven, Erna van, en Anneke Smits. Rijke taal, taaldidactiek voor het basisonderwijs. Jan. 2023 ontv., overigens al in 2020 verschenen. Maar nooit te laat om wat aandacht aan te besteden.

Kromhout, Rindert. Voetstappen in de donkere nacht. Mei 2021 ontv. Had ik dit aangevraagd? Niet heel bijzonder verhaal...
 
Lepoutre, Elle, en Marianne Eijgendaal. Eilandgekte. Ontv. juni 2019 op verzoek auteur. Wordt niet besproken, want ik houd niet van negatieve recensies, tenzij er een pretentie moet worden doorgeprikt en dat is hier niet zo.
 
Linders, Joke, & Janneke van der Veer. De uitgever is mijn beste vriend, dacht Han G. Hoekstra. De Eierland Pers, november 2014. December 2014 aangevraagd, maar recensie-exemplaar geweigerd. 'Bij een bibliofiele POD-uitgave is de oplage laag en zijn de kosten hoog. Tegen deze achtergrond is besloten geen recensie-exemplaren te verstrekken.' Tja, jammer dan.
 
McCarney, Rosemary, met Plan International. Iedere dag is Malala Dag, 27-11-2014 ontvangen. Dat schiet niet op en dat zegt iets over het boek. Maar toch, binnenkort...
 
Mesa, Sara. Broodhoofd. Jan. 2023 ontv. (als pdf, dat duurt soms wat langer...) 
 
Omdat lezen loont, op naar effectief leesonderwijs in Nederland. Jan. 2023 ontv. Sommige hoofdstukken al in De Groene Amsterdammer gelezen.

Schröder, Jette. Stink avi's, een heel vies boek om zelf te lezen. Mei 2021 ontv. Niet echt bijzonder, deed me denken aan 'Bloed op de stoep'.

Smy, Pam. Thornhill. Ligt al heel lang op bespreking te wachten.
 
Stach, 1e nummer. Febr. 2021 ontv. 

Tikken tegen de maan, 50 kindergedichten uit Nederland en Vlaanderen. Verzameld door Joke van Leeuwen. Ligt al ruim een jaar op bespreking te wachten.
 
Vegter, Anne. ZAM ZAM, stadsgedicht Rotterdam 2021-2022. Jan. 2023 ontv. Zie zamzam.

stel je voor
dat je ogen
het niet doen
[...]

Wassenberg, Sabine. Het Onwijs Grote Filosofie Doeboek. April 2020 aangevraagd.
 
Ja, die maanden schieten voorbij - en soms gaan andere boeken of onderwerpen voor, zoals blijkt uit het overzicht wel besproken titels.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten