Zoeken in deze blog

Bespreking in zicht (of niet)

De volgende boeken, hier op alfabetische volgorde, liggen te wachten op bespreking. Een enkele keer komt het er niet van, vaak omdat ik geen zin heb om een boek af te kraken of het niet de moeite waard vind om onder de aandacht te brengen. En soms doordat het al zo lang ligt te wachten...
 
Andel, Margaretha van. Het addergebroed van Slot Thetinga. Juni 2024 ontv. Veelbelovende titel...
 
Borms, Aernout. Centsprenten, massaproduct tussen heiligenprent en stripverhaal. Ligt al enkele jaren op bespreking te wachten. Komt vast nog eens. Overigens ontving Borms eind 2021 de Hiëronymus van Alpen Prijs.
 
Cudogham, Iven, & Moldybyrd Studio. Anansi de spin en de verjaardagstaart. Nov. 2023 ontv. Mogelijk het laatste boekje in deze reeks dat ik bespreek, ze zijn van constante kwaliteit.
 
Dawnay, Gabby. Elk einde is een nieuw begin. April 2024 ontv. Je kan je afvragen of het waar is.

Dis, Adriaan van. Ik kom terug. Verdient bespreking. Maar of-ie er ooit komt...
 
Fan Brothers, The. De tuinman van de nacht. Eind augustus 2017 ontv., wegens Verborgen talenten (aanvulling website). Ga ik ook voor dit blog bespreken. Eh, die aantekening dateert uit 2017, hoogste tijd...
 
Geest, Simon van der. Per ongelukt! CPNB. Begin oktober ontv. Niet zo'n heel bijzonder verhaal, maar misschien daarom toch een bespreking. 't Is wél het kinderboekenweekgeschenk 2015...
 
Geus, Mireille. Lava. Nov. 2023 ontv. Prinses Lava op reis.

Herba, Gosia. Het neus-, tenen- en buikboek. April 2023 ontv. Voor de jongsten.
 
Houben, Annemieke. Vieze liedjes uit de 17e en 18e eeuw. Ligt al heel lang op bespreking te wachten.
 
Jensen, Stine. Filotective. Nov. 2021 digitaal ontv. Ja, sorry, zo'n pdf raakt soms wat ondergesneeuwd.

Kapelle, Jeroen. Zwart; Sambo, Tien kleine negertjes, PijpjeDrop, Pompernikkel en anderen; het beeld van de zwarte mens in de Nederlandse illustratiekunst 1880-1980. Ligt al heel lang op bespreking te wachten.
 
Kleinhout, Bas. Leila het lieveheersbeestje. Mei 2022 ontv. Lief prentenboek, maar te onbeduidend om te bespreken.
 
Koeven, Erna van, en Anneke Smits. Rijke taal, taaldidactiek voor het basisonderwijs. Jan. 2023 ontv., overigens al in 2020 verschenen. Maar nooit te laat om wat aandacht aan te besteden.
 
Kranendonk, Anke. Beer en Faas en de stalen oppas. Febr. 2023 ontv. Als ik het te doorsnee vind, bespreek ik het misschien niet, maar dat wil niet zeggen dat het boek niet deugt. Anke Kranendonk schrijft al jaren en haar werk wordt gewaardeerd.

Kromhout, Rindert. Voetstappen in de donkere nacht. Mei 2021 ontv. Had ik dit aangevraagd? Niet heel bijzonder verhaal...
 
Lepoutre, Elle, en Marianne Eijgendaal. Eilandgekte. Ontv. juni 2019 op verzoek auteur. Wordt niet besproken, want ik houd niet van negatieve recensies, tenzij er een pretentie moet worden doorgeprikt en dat is hier niet zo.
 
Lewis Jones, Huw. Houden pinguins van de kou? Ontv. nov. 2023. Eerste indruk gunstig.
 
Linders, Joke, & Janneke van der Veer. De uitgever is mijn beste vriend, dacht Han G. Hoekstra. De Eierland Pers, november 2014. December 2014 aangevraagd, maar recensie-exemplaar geweigerd. 'Bij een bibliofiele POD-uitgave is de oplage laag en zijn de kosten hoog. Tegen deze achtergrond is besloten geen recensie-exemplaren te verstrekken.' Tja, jammer dan.
 
Looijestein, Henk. Tulpenkoorts. Ontv. 2023. Zie Gelezen.
 
McCarney, Rosemary, met Plan International. Iedere dag is Malala Dag, 27-11-2014 ontvangen. Dat schiet niet op en dat zegt iets over het boek. Maar toch, binnenkort...
 
Mesa, Sara. Broodhoofd. Jan. 2023 ontv. (als pdf, dat duurt soms wat langer...) 
 
Mourlevat, Jean-Claude. De terugstromende rivier. April 2023 ontv. Intrigerende titel... De auteur is in Nederlandstalige streken onbekend, maar won wel de Astrid Lindgren Memorial Award. Na eerste lezing: fantasierijk verhaal, wat wollige tekst. Zou Franse origineel willen lezen.
 
Omdat lezen loont, op naar effectief leesonderwijs in Nederland. Jan. 2023 ontv. Sommige hoofdstukken al in De Groene Amsterdammer gelezen. Zie ook hier.
 
Schröder, Jette. Stink avi's, een heel vies boek om zelf te lezen. Mei 2021 ontv. Niet echt bijzonder, deed me denken aan 'Bloed op de stoep'.
 
Smy, Pam. Thornhill. Ligt al heel lang op bespreking te wachten.
 
Stach, 1e nummer. Febr. 2021 ontv. 
 
Tellegen, Toon. Langs een helling, gedichten. Febr. 2023 ontv. Wijze aforismes, voor jong en oud maar toch vooral (heel) oud.

Tikken tegen de maan, 50 kindergedichten uit Nederland en Vlaanderen. Verzameld door Joke van Leeuwen. Ligt al ruim een jaar op bespreking te wachten.
 
Turner, Tracey, en Hui Skipp. Landkaarten voor pinguïns en andere reizende dieren. Febr. 2024 ontv.
 
Wassenberg, Sabine. Het Onwijs Grote Filosofie Doeboek. April 2020 aangevraagd.
 
 
Ja, die maanden schieten voorbij - en soms gaan andere boeken of onderwerpen voor, zoals blijkt uit het overzicht wel besproken titels.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten