Zoeken in deze blog

donderdag 30 september 2010

Alle kinderen een e-boek?

Uitgeverij De Wolkenlezer presenteert op 2 oktober het eerste kinderboek ter wereld dat volgens het duurzaamheidsprincipe cradle to cradle is geproduceerd: Menno en Maartje, avonturen in Mystica. Van dat productieproces had ik nog nooit gehoord, maar volgens De Wolkenlezer houdt het in dat het 'milieuvriendelijk is en dat de gebruikte inkten, het papier en de vloeistoffen biologisch afbreekbaar zijn'.

Uitgeefster Marieke Gombault is ook de auteur van het boek en werkte voor de productie samen met de enige drukkerij in Nederland die in het bezit is van een cradle to cradle-certificaat. Welke drukkerij dat is, staat niet op de website.
Menno en Maartje, avonturen in Mystica is de eerste titel van De Wolkenlezer.
Ik ben benieuwd naar de recensies - alle aandacht gaat nu naar de productie.

Het boek verschijnt ook als e-boek: ' Een e-book heeft het voordeel dat er geen papier, inkt en chemicaliën nodig zijn voor de productie. Er is daarom ook geen afval tijdens het maken van de boeken en er blijven ook geen boeken over, omdat je geen voorraad nodig hebt. Bij een e-book heb je wel energie nodig als je het boek leest, maar dat is heel weinig. Bovendien kun je een zonne-oplader kopen. Dan kun je je e-book opladen met zonne-energie. In de toekomst zullen alle kinderen waarschijnlijk een e-book hebben. '


Intussen brengt Unieboek voor Apple's i-Pad Piccolo Picture Books - ja, want als het om e- gaat, moet alles kennelijk in het Engels. Nederlandstalige prentenboekjes voor de i-pad, dus. Vast niet cradle-to-cradle - maar wel leuk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten