Zoeken in deze blog

zondag 6 maart 2011

Benny Lindelauf zingt

Donderdag 3 maart werd de Woutertje Pieterse prijs uitgereikt aan Benny Lindelauf. Hierover is voldoende op andere websites te vinden, maar ik was blij verrast de liedjes die Benny Lindelauf als dank zong, op Youtube terug te kunnen luisteren en geef dus graag die link door. Trouwens, het Roverslied in de vertolking door Fay Lovsky en Jet Stevens is ook op Youtube te vinden: hier. Beide zijn eveneens te vinden op de website van de Stichting Woutertje Pieterse Prijs.
Ter vergelijking: hier het Rooverslied 2010 van Daniël Samkalden, Thijs Cuppen (piano) en Peter Sambos (contrabas) en hier dat van 2009 van Mondo Leone.

En wat een verademing dat deze keer de WP-lezing werd gehouden door iemand die de indruk wekte te weten waarover ze sprak, te weten Lisa Kuitert. Zie voor de lezing hier.
Ik deel echter niet per se haar voorliefde voor het papieren boek boven de digitale versie: volgens mij kun je je lievelingsverhaal op een e-lezer net zo vaak herlezen. Natuurlijk hebben papieren boeken voordelen: ze zijn soms mooi, je hebt er (afgezien van een goede lichtbron) geen stroom voor nodig, je kan ezelsoren vouwen en heel makkelijk aantekeningen maken, je geeft ze wat makkelijker cadeau dan een link. Het e-boek heeft maar één voordeel: het is lichter.
Een gaaf voorbeeld daarvan zag ik gisteren in het café van een sauna. Er nam een vierkoppige familie plaats: pa, ma en twee dochters. Ma en dochters hadden iets te lezen: ma en dochter 1 ieder een heel dik en zwaar boek: De ontdekking van de hemel van Harry Mulisch. ' Ja, ik heb binnenkort tentamen, ' legde dochter 1 uit, en moeder las ondersteunend mee. Het ene boek was nog zwaarder dan het andere, want een bibliotheekversie met harde omslag. Dochter 2 bleek hetzelfde boek te lezen - met een heel dun licht apparaatje: een e-lezer. Zij zat er duidelijk het gemakkelijkst bij.

Dan nog iets over De hemel van heivisj:


' Ook dit jaar zijn, met steun van het tijdschrift Leesgoed,  bij het winnende boek lestips gemaakt, om het onderwijs aan te moedigen om in de klas aan de slag te gaan met dit prachtige boek. De lessuggesties zijn geschreven door Lieke van Duin (publicist, redacteur en auteur) en Jos van Hest (publicist, poëziedocent en dichter). '
Waarvan acte. En zie hier.
Heivisj, overigens, betekent zo veel als thuis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten