Zoeken in deze blog

dinsdag 5 april 2022

Kinderboekenfestival

 
Het is ondanks de grote festivaldichtheid in Nederland een prijzenswaardig initiatief: Het Mooie Kinderboekenfestival. Het wordt georganiseerd door Stichting Kleine Lettertjes (niet te verwarren met eenmansredactiebureau De Kleine Lettertjes, dat bij digitale zoekacties opdoemt) in coproductie met Paradiso, Bibliotheek Gelderland Zuid en De Verkadefabriek en is 'mede mogelijk gemaakt door het Nederlands Letterenfonds, het VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds 21, het Amsterdams Fonds voor de Kunst, de Fiep Westendorp Foundation, Gemeente Nijmegen en Gemeente Den Bosch'. Hier is een gedreven fondswerver bezig geweest.
 

(Impressie festival 2021 in Den Bosch.)
 
Het is een soort reizende, speelse presentatie van een selectie boeken 'voor kinderen van 4 tot en met 10 jaar, en hun ouders, verzorgers, opa’s, oma’s, ooms en tantes' en vindt in 2022 tot nu toe plaats op drie locaties: op 29 mei in de Tolhuistuin te Amsterdam, op 12 juni in Bibliotheek De Mariënburg/LUX te Nijmegen en op 19 juni in De Verkadefabriek te Den Bosch.

Bovendien heeft Kleine Lettertjes Het Mooie Kinderboekenfeestje ontwikkeld, een online pakket om medewerkers van buitenschoolse opvanglocaties, bibliotheken, speeltuinen, asielzoekerscentra en buurthuizen te stimuleren om kinderboeken als uitgangspunt te nemen voor de activiteiten die kinderen in hun vrije tijd beleven.

De selectie van festivaltitels voor 2022 werd gemaakt door Joan Windzak (Educulture), Bas Maliepaard (recensent), Merel de Vink (Leesvink) en Eline Rottier (Boekwijzer.com).
Eerdere festivals vonden plaats in 2017, 2018, 2019 en 2021.

Stichting Kleine Lettertjes heeft geen eigen website. Er is wel een verband met Studio Kleine Lettertjes van Carlijn van Ravenstein.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten