Zoeken in deze blog

vrijdag 4 juni 2021

Tonke Dragt en Thé Tjong-Khing

zijn door de Nederlandse sectie van de International Board on Books for Young people (IBBY) voorgedragen voor de Astrid Lindgren Memorial Award 2022. 

IBBY is een in 1953 opgerichte 'non-profit organization which represents an international network of people from all over the world who are committed to bringing books and children together'. Je kan er geen lid van worden, hoewel IBBY wel al dan niet overleden ereleden kent, waaronder Miep Diekmann en Jant van der Weg-Laverman. Je kan wel lid of begunstiger worden van een van de nationale secties van IBBY, bijvoorbeeld IBBY Nederland of Iedereen leest (samen met Centre de littérature de jeunesse de Bruxelles de Belgische sectie).
Naast de tweejaarlijkse wereldconferentie is het beheer van de Hans Christian Andersen Awards een van de belangrijkste activiteiten. Nationale secties dragen hiervoor auteurs en illustratoren voor. Het winnen van deze prijzen levert veel eer en roem op maar weinig geld. Daarom was het een schok toen in 2002 in Zweden de Astrid Lindgren Memorial Award werd opgericht. Die prijs levert naast eer en roem wél geld op: 5 miljoen Zweedse Kroon ofwel bijna 500.000 euro. Sindsdien doen IBBY-secties ook voordrachten voor deze prijs.
De prijs ging o.a. naar Bart Moeyaert (in 2019), Guus Kuijer (2012) en Kitty Crowther (2010)

IBBY Nederland ging voor in brede kring zeer gewaardeerde auteurs en illustratoren. Deze keer Tonke Dragt en Thé Tjong-Khing. Hun werk behoeft nauwelijks introductie - en dat laat ik hier dan ook achterwege.
Nu maar duimen dat de geheel Zweedse jury hun werk weet te waarderen...

1 opmerking:

  1. Ik heb Drigbinovia drie dagen geleden een e-mail gestuurd omdat ik in een blogpost van een opmerking van een dame uit de Verenigde Staten had gelezen dat Drigbinovia in staat was om ex-liefde en liefde terug te brengen en dat het vertrouwen in de relatie hersteld was. Mijn naam is Valentina Anders uit Stockholm. Een paar jaar geleden trouwde ik met meneer Anderson, die arts is van beroep. We waren zo verliefd dat we allebei alles deelden wat we gemeen hadden en we hadden samen een kleine jongen, we leefden een rustig en lief leven, maar vier maanden geleden gebeurde er iets. Mijn man kwam 's avonds laat thuis. Bijna drie weken lang komt mijn man pas om 23:09 terug van zijn werk. en het mocht niet zo zijn, ik klaagde en vroeg me af waarom het laat komen van zijn excuses vanwege zijn werk was. Ik was zo bezorgd en ik moet erachter komen wat de problemen eigenlijk zijn. Ik kwam erachter dat mijn man een relatie had met een vrouw buiten zijn kantoor. Beiden werken samen in hetzelfde bedrijf Ik confronteerde mijn man, maar hij ontkende, een paar dagen later was het erger dan ooit dat mijn man buiten sliep, vanaf dat moment realiseerde ik me dat er iets mis was, want ik heb nooit iets gedaan om hem pijn te doen. Ik deel alles met hem. Ik meen alles, dus besloot ik contact op te nemen met Dr.igbinovia, terwijl ik uit online postcommentaren las hoe Drigbinovia liefde terug opbouwt en vertrouwen in een relatie die ik vraag voor hulp via het bericht dat ik hem stuurde op zijn Whatsapp +12162022709 en zijn Mail doctorigbinovia93@gmail.com. Een paar uur later ontving ik een reactie van de mail die ik stuurde. en hij zei dat ik op de juiste plaats ben dat hij me kan helpen mijn man terug te brengen, dus ik besloot hem te proberen, geloof ik en ik probeer, slechts een paar dagen nadat hij een liefdesbetovering in de lucht had genomen, belde mijn man me aan de telefoon en zei dat hij vanavond thuis zou zijn. Ik schrok, meteen stond mijn man Anderson voor de deur. Ik was verrast toen hij hem zag knielen om zich te verontschuldigen voor het verraden van mij en voor het slapen de laatste tijd. Ik merkte dat de lunch met liefdesbetovering aan het werk was, dankzij Dr. igbinovia voor zijn geweldige krachten. Dit is echt een krachtige spreuk. Ik weet dat zoveel huwelijken een soortgelijke relatiecrisis doormaken, stop met huilen of vraag je man om terug te komen. Ga gewoon naar deze spiritueel leraar Dr.igbinovia. Hij zal je helpen je liefde terug te geven en je zult gelukkiger zijn dan ooit. Het werkt voor mij en ik weet dat het ook voor jou zal werken.

    BeantwoordenVerwijderen