Zoeken in deze blog

maandag 10 oktober 2022

Het mooiste gedicht

Voor wie jonger is dan 19 en ouder dan 5 en graag gedichten schrijft, zijn er weer kansen op bekendheid en prijzen. Je hoeft alleen maar mee te doen aan een van de twee dichtwedstrijden die Het poëziepaleis ook dit seizoen weer uitschrijft: die voor jonge dichters van 12 t/m 18 jaar en die voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. 
Als je twaalf bent, mag je kennelijk aan beide wedstrijden meedoen, maar let op, de beide dichtwedstrijden hebben een en dezelfde vakjury.
Voor beide wedstrijden is de termijn 5 februari 2023.
 


'De dichtwedstrijd kent een vakjury en een jongerenjury. De vakjury bestaat uit mensen die veel van jongeren en poëzie weten. De jongerenjury bestaat uit jongeren die vaker poëzie lezen of schrijven. Zij kiezen samen de 100 winnaars, de 10 finalisten en bepalen wie de hoofdprijzen winnen.' Van de jongerenjury worden op de website geen namen vermeld. 
 
Hoeveel gedichten er doorgaans worden ingestuurd staat er ook niet, maar wel wordt gerept over 'vele duizenden'. Dat is prettig: er zijn gelukkig niet alleen nog steeds kinderen en jongeren die lezen, er zijn er zelfs die gedichten schrijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten