Zoeken in deze blog

donderdag 9 februari 2023

30 jaar voorleeswedstrijd

Dit compliment mag de organisatoren van de (Nederlandse) Nationale Voorleeswedstrijd gegeven worden: ze hebben er een succes van weten te maken. Er zijn ruim 6600 basisscholen in Nederland. Daarvan doen er dit jaar 3498 mee en dat zijn er meer dan ooit. Het is bovendien de 30e editie, een mooi jubileum van een evenement met hoge publicitaire waarde.
 


En wat wordt er zoal voorgelezen?
 
Net als voorgaande jaren zijn serieboeken erg populair onder de jonge voorlezers. De boeken uit de serie De waanzinnige boomhut van Andy Griffiths & Terry Denton zijn het meest voorgelezen (gekozen door 126 schoolkampioenen). De series Dagboek van een muts (125 keer) en Het leven van een loser (109 keer) volgden. Roald Dahl is de meest voorgelezen auteur; maar liefst 249 leerlingen lazen voor uit een van zijn boeken. De Nederlandse schrijfster Carry Slee werd door 169 schoolkampioenen voorgelezen tijdens de schoolrondes.

Een selectie die niet echt de te downloaden Boekentiplijst weerspiegelt maar evenmin erg verrassend is. Die goeie ouwe Dahl en Slee... Humor scoort duidelijk hoog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten