Zoeken in deze blog

donderdag 2 februari 2023

Geen Mooie Kinderboekenfestival in 2023

Een persbericht:
 
Na vijf succesvolle edities van Het Mooie Kinderboekenfestival wordt het festival voortaan eens in de twee jaar georganiseerd. De organisatie ziet zich hier door diverse redenen toe genoodzaakt. Om ervoor te zorgen dat kinderen in hun vrije tijd blijvend in aanraking komen met vrolijke activiteiten rondom de mooiste kinderboeken, kunnen bibliotheken, BSO’s, buurthuizen en andere sociaal-culturele instellingen pakketten bestellen om zelf Mooie Kinderboekenfeestjes of zelfs een minifestival te organiseren.  

Sinds de eerste editie van het Mooie Kinderboekenfestival in 2017 in Amsterdam is het festival flink gegroeid, met uitverkochte edities in diverse steden (Hoogeveen, Den Bosch, Nijmegen) en een toenemend aantal (voor)programma’s in wijken door heel Nederland. Al deze activiteiten worden door een klein team van drie zelfstandig ondernemers geïnitieerd, ontwikkeld en georganiseerd. Ieder jaar weten ze met veel liefde, inzet én een ploeg van betrokken makers en bevlogen vrijwilligers het Mooie Kinderboekenfestival te organiseren. Op deze manier lukt het om met een bescheiden begroting een zo groot mogelijke impact te maken. De hoeveelheid tijd die eraan besteed wordt, staat echter niet meer in verhouding tot de inkomsten die eruit worden gehaald. Het feit dat de stichting afhankelijk is van projectsubsidies helpt niet mee; vrijwel het hele jaar staat hierdoor in het teken van aanvragen schrijven en verantwoorden. Zo blijft er nagenoeg geen tijd over voor reflectie en innovatie. Door een pauzejaar in te lassen, hoopt de organisatie een duurzame manier te vinden om de activiteiten op lange termijn voort te zetten. 

Stichting Kleine Lettertjes betreurt dit noodgedwongen besluit, omdat leesbevorderende activiteiten juist in deze tijd harder nodig zijn dan ooit. Om toch op landelijke schaal bij te blijven dragen aan het bevorderen van leesplezier én tegemoet te komen aan een groeiend aantal verzoeken om hulp bij creatieve programmering rondom kinderboeken, biedt Stichting Kleine Lettertjes pakketten aan om zelf een Mooi Kinderboekenfeestje te organiseren. Dankzij steun van het Tante Anne fonds (Stichting Lezen) kunnen culturele-, naschoolse- en welzijnsinstellingen deze pakketten voor een gereduceerd tarief van €95,- inkopen. Op dit moment zijn er pakketten bij drie verschillende mooie kinderboeken verkrijgbaar, er wordt gewerkt aan uitbreiding met vijf nieuwe pakketten. Kijk voor meer informatie op www.kinderboekenfeestje.nl
 
Waarvan akte en zie een bericht op dit blog d.d. 5 april 2022
Wat het verschil is tussen zelfstandig ondernemers en zelfstandige ondernemers weet ik niet, en waarom dit ondernemer-zijn zo benadrukt wordt evenmin. Toch een beetje afzetten tegen evenementen als Kinderboekenweek e.d.?
Zolang je mensen geen oor aannaait dan wel poot uitdraait is het geen schande om een ondernemer te zijn, maar zo trots hoef je er nu ook weer niet op te zijn. Het is gewoon een manier om je brood te verdienen. En vergeet niet dat Hermes god was van handel, reizigers, wegen en dieven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten